Cootje Bronner neemt afscheid als bestuurslid van het Museum van Egmond

Op de foto Cootje met Jan Apeldoorn, de voorzitter van het museum.

Cootje Bronner neemt afscheid als bestuurslid en conservator van het Museum van Egmond sinds 1982. Ze gaf honderden rondleidingen, organiseerde vele tentoonstellingen en schreef bijpassende brochures. De rit vanuit Egmond aan den Hoef met de racefiets moet ze minstens een paar duizend keer hebben gemaakt.

Het meest succesvol was Cootjes boek: ‘Koloniehuizen in Egmond’ dat helaas al jaren is uitverkocht. Cootje Bronner werd in 2009 gedecoreerd met een koninklijke onderscheiding maar het meest trots was ze op de Muzepenning die ze in 2019 ontving vanwege haar inspanningen voor de kunst- en cultuursector.

Gerard Wijker werkte nauw samen met Cootje. Hij herinnert zich o.a. de wekelijkse winterse avonden. “Dan haalde ik haar op van huis en zaten we op een matig verwarmde zolder, met Annie Zwaan en Kees Zwaan erbij, de voorwerpen te inventariseren. Dat was ook nog gezellig! Ook schreef Cootje de teksten voor het zaalpapier, die we samen kritisch langsliepen, want het moest correct, ook taalkundig. Het voelt als het einde van een tijdperk."