De Egmondse Visserijschool komt weer tot leven met de kunst van het netten breien. Vroeger werd dit in Egmond aan Zee heel veel gedaan als bijverdienste.  De visnetten waren heel groot en met de hand gemaakt. Vrouwen en kinderen hielpen volop mee.

Woensdagavond zitten er nettenboeters voor het museum die graag over de kunst vertellen. Wie het zelf wil proberen is hartelijk welkom. Ook heel leuk voor de jeugd. Ze kunnen zo gratis een diploma van ´de Egmondse Visserijschool´ verdienen. Die kunnen in het museum bovendien een leuke speurtocht doen. Er zijn twee versies: een plaatjesquiz voor kinderen tot een jaar of zes. Voor de anderen een speurtocht. Ieder gaat met iets naar huis!

De toegangsprijs voor kinderen is incl. de quiz € 2,- mar alleen netten breien is gratis.  Donateurs nemen kinderen of kleinkinderen onder de 18 gratis mee.

Volwassenen betalen € 4,-  met Museum- of donateurskaart gratis.

Kom naar het schitterend heringerichte museum nu het nog rustig is!